Depresija značajno šteti vašem mozgu , ali postoji 7 načina da se to popravi

10 October 2019

Evo šta eksperti kažu

Koautor studije profesor Ian Hickie kaže:

Što je viša epizoda depresije koju je osoba imala, veće je smanjenje veličine hipokampusa. Dakle, konstantna ili uporna depresija više šteti hipokampusu što više ne počinjete lečenje.

To u velikoj meri rešava pitanje prvog: manji hipokampus ili depresija? Oštećenja mozga dolaze od recidivnih bolesti …

Druge studije pokazale su reversibilnost, a hipokampus je jedna od jedinstvenih oblasti mozga koja brzo generiše nove veze između ćelija, a ono što se ovde izgubi su veze između ćelija, a ne same ćelije.

Lečenje depresije efikasno ne znači samo lekove. Ako ste, na primer, nezaposleni, a onda sedite u prostoriji i ne činite ništa, to može smanjiti hipokampus. Dakle, socijalne intervencije su jednako važne, a tretmani kao što su riblje ulje takođe se smatraju neuro-zaštitnim. “

Kako to menja hemikalije u vašem telu

Dok farmaceutske kompanije snažno promovišu da mentalne bolesti kao što je depresija prouzrokuje neravnoteža hemikalija u mozgu, to uopšte nije tako jednostavno. Farmaceutske kompanije tvrde da je zbog niskih nivoa serotonina u mozgu došlo do depresije, ali se stručnjaci po tom pitanju ne slažu.

Dr Džozef Mercola kaže: “Teorija serotonina jednostavno nije naučna izjava. To je teška teorija – hipoteza koja se dokazala netačnom. “

Uprkos snažnom stavu stručnjaka o ovoj teoriji, farmaceutske kompanije još uvek guraju javnosti da su nivoi serotonina jedan od uzroka. Psiholozi obično propisuju lekove koji povećavaju serotonin u depresivnim pacijentima u nadi da će to biti od koristi.

Depresija značajno šteti vašem mozgu , ali postoji 7 načina da se to popravi
1 2 3
Loading...
Komentari
Neueste Artikel