8 korisnih trikova koje smo već zaboravili

01 October 2019

Neki od ovih trikova su jednostavni i korisni i mogu biti važni za mnoge generacije. Ali tokom vremena,nekako su zaboravljeni. Rešili smo da se prisetimo nekih trikova koje smo radili kao deca.

Merenje vremena do zalaska Sunca

Skupite prste i postavite ruke tako da sunce dodiruje kažiprst. Svaki prst predstavlja 15 minuta.

Saznajte koliko dana ima svaki mesec tako što ćete skupiti ruke u pesnicu.

 

Ako mesec pada na zlob prsta znači da ima 31.dan. Ako je između zglobova onda ima 30 dana ili manje.

Saznajte kada se Mesec povećava ili smanjuje

Ako vas dete pita kad se Mesec povećava ili smanjuje, kažite mu da stavi prst u centar Meseca. Ako se formira slovo C, Mesec se  povećava, ako se formira slovo D, smanjuje se.

Trikovi pamćenja

Ako želite da zapamtite rimske brojeve,koristite ovu frazu:”Мy Dear Сat Loves Хtra Vitamins Intensely.” Šrva slova predstavljaju: M(1000), D(500), C (100), L (50), X (10), V (5), I (1).

Proverite kvalitet baterije

Razlika između dobre i loše baterije je jednostavna.  Podignite dvije baterije uspravno na 1-2cm iznad površine  .Ako se baterija odbije i padne znači da je prazna.

Množenje prstima

Često deca brzo zapamte tablicu množenja manjim brojevima ali problemi se javljaju sa 6,7,8,9. Nučite ih ovom triku. Okrenite dlanove prema sebi i označite svaki prst,počevši od malog prsta od 6-10. Da pomnožite 7 i 8,povežite prste suprotnih ruku koji su označeni sa 7 i 8. Spojeni prsti i ovi ispod predstavljaju desetice(kada se saberu dobijemo 5 prstiju). Prsti iznad se pomnože što znači da dobijemo 6. Dakle 7*8=56.

Dužina

Ako želite da izmerite nešto a nemate metar,možete to uraditi sa prstima jedne ruke. Razmak između palca i malog prsta je oko 20 cm a između palca i kažiprsta oko 18cm. Ali svi imaju različitu ruku pa ovo nije pouzdano sasvim.

Saznaj koliko stepeni ima ugao

 

Raširite prste maksimalno i postavite ruku na površinu gde želite da merite ugao. Mali prst mora biti u osnovi ugla,to je 0 stepeni. Ugao između palca i malog prsta je 90 stepeni. Razmaci između malog prsta i ostalih prstiju su 60,45 i 30 stepeni.

 

8 korisnih trikova koje smo već zaboravili
1
Loading...
Komentari
Neueste Artikel